Erektiöhäiriöartikkelit

31.8.2012 8.59

Avanafiili, uusi erektiolääke on saanut myyntiluvan Yhdysvalloissa

Avanafiili on uuden sukupolven nopeavaikutteinen PDE5-estäjä. Se on saanut myyntiluvan Yhdysvalloissa 27.4.2012 ja myyntiluvan käsittely on meneillään Euroopan lääkevirastossa, joka päättää myyntiluvista EU:n alueella.

Ananafiili, jonka kauppanimi Yhdysvalloissa on Stendra, vaikuttaa samalla mekanismilla kuin aiemmat suun kautta otettavat erektiolääkkeet (sildenafiili, tadalafiili, vardenafiili). Se rentouttaa peniksen alueella sileätä lihaskudosta saaden näin alueen valtimot laajenemaan. Vaikutus vaatii seksuaalisen kiihottumisen. Lääkkeen vahvuudet ovat 50 mg, 100 mg ja 200 mg.

Avanafiilin erityisominaisuus vanhoihin lääkkeisiin verrattuna on vaikutuksen nopea alkaminen. Tutkimuksissa sen on todettu vaikuttavan jopa jo noin 15 minuutissa, kun esim. sildenafiilin (Viagra, Sildenafil, Vizarsin) vaikutuksen alkaminen kestää noin tunnin. Ruokailu ei vaikuta tehoon. Teho on samaa luokkaa kuin vanhoissa lääkkeissä, 77 %. tutkimuspotilaista sai yhdyntään riittävän erektion.  Sivuvaikutuksetkin ovat samankaltaisia: päänsärky (5,6 %), kasvojen punoitus (3,5 %), nenän tukkoisuus (2,1 %). Avanafiiliä ei saa käyttää, mikäli lääkitykseen kuuluu mikä tahansa nitrovalmiste.Palaa otsikoihinTee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä