Erektiöhäiriöartikkelit

28.10.2012

Tupakoinnin lopettaminen parantaa erektiota

Useiden tutkimusten perusteella tupakointi lisää erektiohäiriön riskin noin kaksinkertaiseksi. Sen sijaan tupakoinnin lopettamisen vaikutuksista erektioon on vain vähän tutkimustietoa. Juuri julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että tupakoinnin lopettaminen parantaa merkittävästi ja nopeasti erektiota.

Tutkimukseen osallistui 65 miestä, jotka olivat halukkaita lopettamaan tupakoinnin. Miesten erektiokyky tutkittiin haastattelulla ja peniksen verenkiertomittauksella (pletysmografialla).  Miehistä 20 onnistui lopettamaan tupakoinnin  ja 45 ei onnistunut. Tupakoinnin Lopettaneilla miehillä erektiokyky parani selvästi sekä itse arvioituna että verenkiertomittausten perusteella. Seuranta-aika oli  yksi  kuukausi  ja osalla erektion paraneminen ilmeni jo kahden viikon kuluttua lopettamisesta.


Dosentti  Juhana Pihan kommentti: Tällä sivustolla on jo aiemmin referoitu tutkimuksia tupakoinnin haitallisista vaikutuksista  erektiokykyyn (katso täältä). Nyt esitelty tutkimus, jossa voidaan todeta erektiokyvyn paranemista tupakoinnin lopettamisen jälkeen,  on kliinisesti varsin merkittävä. Erektion paraneminen on nimittäin monelle miehelle hyvä motiivi tupakoinnin lopettamiselle. Tämä tutkimus on kuitenkin varsin suppea ja tulokset on varmistettava laajemmilla hyvin suunnitelluilla ja pitkäkestoisemmilla lisätutkimuksilla.


Lähde: Harte CB ym: Association between smoking cessation and sexual health in men. BJU Int 2012;109:888-96


Palaa otsikoihinTee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä