Tutkimuksia miesten seksuaalihäiriöistä

23.3.2017 20.49

Uusi pistoslääke Invicorp erektiohäiriöihin tullut myyntiin Suomessa

Suomessa on tullut myyntiin uusi paisuvaiskudokseen ruiskutettava erektiolääke Invicorp (Evolan Pharma AB). Lääke ei oikeastaan ole uusi, vaan jo 1990-luvulla kehitetty. Lääke on ollut aiemmin myynnissä muutamissa maissa ja siitä on tehty useita kliinisiä tutkimuksia.

Lääkkeen vaikuttavina aineina fentolamiini ja aviptadiili. Fentolamiini lisää verenvirtausta siittimeen. Aviptadiili on ns. VIP-peptidi ja se taas estää laskimoveren virtausta pois siittimestä. Lopputuloksen on erektio. Tutkimusten mukaan 75-85% potilaista saa yhdyntään riittävän erektion. Pistoksen jälkeinen kipu on harvinaista ja sitä esiintyy noin 5%:lla potilaista. Yleisin sivuvaikutus on kasvojen ohimenevä punoitus ka kuumotus, jota esiiintyy kolmasosalla potilaista. Kestoerektio (priapismi) on harvinainen ja on todettu vain 5 injektiossa 10 000:sta. Lääke sopii kaikenikäisille miehille, myös iäkkäämmille.

 

Tähän asti käytännössä ainoa pistoshoitolääke Suomessa on ollut alprostadiili (Caverject). Nyt markkinoille tullut uusi Invicorp muodostaa tervetulleen lisän miesten erektiohäiriöiden hoitoon. Lääkkeen hinta on 80 euroa/ 5ampullia eli 16 euroa/ampulli eli se sijoittuu samaan hintaluokaan Caverjectin, MUSEn  ja 20 mg Cialis-tablettien kanssa.

 

Juhana Piha


Palaa otsikoihin



Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä