Naisen orgasmihäirön määritelmä

Korkeasta kiihottumistilasta ja seksuaalisesta stimulaatiosta huolimatta nainen ei saavuta orgasmia, orgasmituntemusten voimakkuus on merkittävästi heikentynyt tai orgasmin saaminen pitkittyy huomattavasti.

 

Orgasmihäiriö on primaarinen silloin, kun nainen ei ole koskaan saanut orgasmia tai se voi ilmetä siten, että nainen saa orgasmin masturboimalla, mutta ei partnerin kanssa (tilannekohtainen orgasmihäiriö). Sekundaarissa eli hankitussa orgsmihäiriössä nainen on aiemmin saanut orgasmeja, mutta kyky niihin on jossain vaiheessa kadonnut. Syynä tällaiseen voivat olla esimerkiksi verisuonihäiriöt, stressi, hormonihäiriöt, alkoholi tai parisuhdeongelmat.

Orgasmin saaminen naisilla 

Naisista vain pieni osa (20–25 %) saa orgasmin pelkästään yhdyntäliikkeiden seurauksena. Tällä ei ole mitään tekemistä orgasmihäiriön kanssa. Orgasmin saamiseen yhdynnän yhteydessä tarvitaan lähes aina lisästimulaatiota esim. käsin suoritetttuna klitoriksen kiihottamisena. Mikäli yhdyntään liitetään käsin suoritettu stimulaatio, orgasmin saa jo 70 % naisista. Orgasmin todennäköisyys kasvaa edelleen, jos yhdyntään liittyy suuseksiä. 


Kaikkein varmin tapa orgasmin saamiseen on yhdistetty käsi- ja suuseksi, joita käyttäen 90 % naisista saa orgasmin. Naisista noin 10 % pystyy saamaan yhdynnän aikana useamman kuin yhden orgasmin.Tällöin nainen pystyy stimuloitumaan uudelleen lähes välittömästi orgasmin jälkeen ja saamaan uuden orgasmin, usein helpommin kuin ensimmäisen.