Tutkimuksia naisten seksuaalihäiriöistä

3.1.2016 13.41

Vibraattorin käyttö naisilla jotka harrastavat seksiä naisten kanssa

Aiemmat tutkimustulokset viittaavat siihen, ettÄ naispuoliset lesbo/bi -parit käyttäisivät enemmän vibraattoreja kuin muu väestö. Aiheesta on kuitenkin vähän tutkittua tietoa.

Amerikkalaiseen ja Iso-Britannialaiseen naisten välistä seksiä koskevan laajaan tutkimukseen osallistui 2192 naista, jotka ilmoittivat harrastavansa seksiä naisten kanssa..

 

Tutkimuksessa tarkasteltiin sosiodemografisia seikkoja, vibraattorin käytön historiaa, vibraraattorin käyttökokemuksisia ja  naisten seksuaalista tyytyväisyyttä mitattiin tunnetun FSFSI-asteikon avulla.

 

Yli 75% naisista ilmoitti käyttäneensä vibraattoria masturbaatiotarkoituksessa tai kumppanin kanssa seksiä harrastaessa ja yli neljäsosa viimeisen kuukauden aikana.  Vibraraattorin käyttö oli yleistä kaikissa ikäryhmissä (>60%) ja lisääntyi iän myötä. Viimeisen kuukauden aikana sooloseksissä vibraaattoria oli käyttänyt 43% ja  partnerin kanssa 28%

 

Tutkittavat, jotka olivat käyttäneet vibraattoria naispuolisen seksiystävänsä kanssa viime kuukausina saivat korkeammat tyytyväisyyspisteet FSFI kyselyssä kuin ne, joilla vibraattorin käyttöä ei ollut.

 

Dos. Juhana Pihan kommentti: vibraattorin käyttö on varsin yleistä naisparien keskuudessa. Se lisää merkittävästi seksuaalista tyytyväisyyttä monipuolisesti  eikä siihen liity riskejä

 

Lähde: Journal of Sxual Medicine;Schick et al 2011;8:306-3315

 


Palaa otsikoihinTee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä