Miehen seksuaaliseen tyytyväisyys – kumppanin seksuaalitoimintojen vaikutus


Lähde: Elran ym. Sexual satisfaction in man is correlated with his female partner’s sexual function. J Sex Med 2009;6(suppl 4):366-400

Useiden tutkimusten perusteella tiedetään, että miehen seksuaalitoimintojen häiriöillä, kuten erektiohäiriöllä tai ennenaikaisella siemensyöksyllä, on suuri haitallinen merkitys naisen seksuaaliselle tyytyväisyydelle ja nautinnolle. Sen sijaan ei ole juuri ollenkaan tutkittua tietoa siitä, miten naisen seksuaalihäiriöt vaikuttavat miehen seksuaaliseen tyytyväisyyteen.

Tätä selvitettiin tutkimuksessa, johon osallistui 125 pariskuntaa, jotka hakeutuivat seksuaaliterapiaan. Naisen ja miehen seksuaalitoimintoja selvitettiin yleisesti käytössä olevilla kyselylomakkeilla (FSFI, IIEF). Miehen seksuaalista tyytyväisyyttä kuvattiin tyytyväisyydellä yhdyntöihin (intercourse satisfaction).

Havaittiin, että miehen tyytyväisyyteen vaikuttivat erittäin merkittävästi naisen tyytyväisyys (p<0.001), naisen kiihottuneisuus (p<0.001), emättimen kostuminen (p<0.001), naisen kokema yhdyntäkipu (p<0.001), naisen orgasmin saaminen (p<0.004) ja vähemmässä määrin naisen halukkuus (p<0.041).

Juhana Pihan kommentti: tutkimus osoittaa, että mies on seksuaalisesti tyytyväinen, mikäli myös naisen seksuaalitoiminnot ovat kunnossa. Tulos tukee itse käytännön työssä havaitsemaani seikkaa, että miehen täysipainoisen nautinnon kannalta on olennaisen tärkeää, että myös nainen nauttii. Monille miehille asia on jopa niin tärkeä, että naisen nautinto menee miehen oman nautinnon edelle. Kun miehen seksuaalihäiriöitä selvitellään, on aina kysyttävä myös miehen seksipartnerin mahdollisista seksuaalitoimintojen häiriöistä.

Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä