Pirkko Brusila

Perustiedot

pirkko-web
  • Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
  • Pari- ja seksuaaliterapeutti
Olen valmistunut erikoislääkäriksi 1987 ja toiminut niin sairaalan osastonlääkärinä kuin yksityissektorillakin, jonne siirryin päätoimiseksi 90-luvun lopulla. Työn ohessa olen kouluttautunut ensin seksuaalineuvojaksi, sen jälkeen pari- ja seksuaaliterapeutiksi sekä hankkinut koulutuksen kognitiivisessa lyhytpsykoterapiassa ja pätevöitynyt EMDR-traumaterapiaan.

Työni seksuaalilääketieteen parissa on koulinut minut mm. seksuaalisen väkivallan uhrien hoitamiseen sillä toimin Väestöliitossa vuosia nuorten seksuaalisesti kaltoinkohdeltujen auttamisprojektissa erikoislääkärinä ja pidin raiskatuille omaa vastaanottoa Väestöliitossa 15 v ajan.

Peruskoulutukseni gynekologina auttaa suuresti naisten seksuaalisten toimintahäiriöiden hoidossa. Pari- ja seksuaaliterapeuttina hoidan kaikenlaisia pulmatilanteita, joita ilmenee seksuaalisuuteen tai  parisuhteeseen liittyen. Parisuhdeongelmien hoidossa haluan yleensä tavata molemmat osapuolet sekä erikseen että yhdessä saadakseni tilanteesta tasapuolisen kuvan. Kokemukseni mukaan kannattaa lähteä mahdollisimman pian keskustelemaan ammattihenkilön kanssa ennen kuin ongelma paisuu suureksi, jolloin sen purku on vaikeampaa ja pitkäkestoisempaa. Harvemmin tarvitaan pitkäkestoisia terapioita ja mitä rohkeammin on valmis itse tekemään töitä ongelmien ratkaisemiseksi, sitä nopsemmin pärjää omatoimisesti. Moni solmu aukeaa muutaman tapaamiskerran avulla.

Pirkko Brusila, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, pari- ja seksuaaliterapeutti 

Ajanvaraus

Mikkelin Lääkärikeskus Ikioman ajanvaraus >>