Tässä osiossa kerrotaan miehen, naisen ja parisuhteen seksuaalisuuteen liittyvistä tutkimuksista.

Yleistä seksistä – Artikkelit

29.6.2018 Voiko liikunta olla haitallista?

Mitä ylirasitustilasta tiedetään? Mitkä tekijät ajavat siihen ja miten sitä tulisi hoitaa? Tässä kirjoituksessa käydään läpi aihetta ja pyritään vastaamaan kysymykseen: Mitä elimistössä tapahtuu ylirasitustilassa ja mitkä tekijät voisivat selittää sitä?

Lue lisää


Yli 60-vuotiaiden seksuaalinen aktiivisuus

Laaja tutkimus osoittaa, että yli 60-vuotiaiden seksihalut ovat jäljellä kuolemaan asti, elleivät vakavat psyykkiset tai fysiologiset ongelmat sitä estä. Vanhemmat ikäryhmät ovat hyvin heterogeenisiä seksuaalisuuden osalta: yksilöiden väliset vaihtelut ovat suuret. Hyvä peruskunto ja tyytyväisyys keski-iässä seksiin ennakoi onnellista seksielämää myös yli 60-vuotiaana. Terapian on todettu parantavan myös vanhempien ikäluokkien seksielämän laatua.

Lue lisää17.1.2016 Seksuaalisuuden toteuttaminen käytännössä eri pääuskonnoissa

Ihmisen seksuaaliseen hyvinvointiin vaikuttavat sekä biologiset että psykologiset seikat. Psykologiset seikat voidaan nähdä myös hengellisinä tekijöinä eli niinä asioina, jotka tekevät meistä inhimillisen ihmisen.

Lue lisää


22.11.2015 Lisääkö seksi onnellisuutta?

Yleinen käsitys on, että mitä enemmän seksiä on, sitä onnellisempi ihminen on. Mikä tämän taustalla on ja lisääntyykö onnellisuus rajattomasti seksin määrän lisääntyessä?

Lue lisääTee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä