Kuinka kauan yhdynnän tulisi kestää?


Lähde: Corty EW, Guardiani JM: Canadian and American sex therapists’ perception of ejaculatory latencies: How long should intercourse last? J Sex Med 2008

Yhdynnän halutusta kestosta on varsin liioiteltuja käsityksiä. Miesten ja myös naisten fantasioissa miehillä on suuret penikset, rautakankimaiset erektiot ja naiset ovat kiimaisia ja seksiä harrastetaan kaiken yötä. Eräässä kyselytutkimuksessa 14 % miehistä halusi seksin kestävän alle 10 minuuttia, 50 % 30 minuuttia ja 36 % vähintään tunnin. Naislla vastaavat %-luvut olivat 18, 52 ja 29. Toisessa tutkimuksessa miehet kertoivat yhdynnän kestävän 8 minuuttia, mutta toivovansa sen kestoksi yli 18 minuuttia ja naiset kertoivat kestoksi 7 min ja toiveeksi 14 min. On selvää, että jos yhdyntä kestää hädin tuksin puolet siitä mitä toivotaan, pettymyksiä ja tyytymättömyyttä esiintyy molemmilla sukupuolilla. Kaiken kaikkiaan aihetta on tutkittu vähän ja tutkimusten taso on ollut kirjava.

Nyt esiteltävässä tutkimuksessa haastateltiin 34:ää erittäin kokenutta seksuaalilääketieteen tai seksologian asiantuntijaa Yhdysvalloissa ja Kanadassa. He olivat toimineet alalla keskimäärin 25 vuotta ja heidän käsityksensä perustuvat yhteensä useisiin tuhansiin potilaskontakteihin monen vuosikymmenen ajalta.

Asiantuntijoita pyydettiin antamaa kokemukseen perustuva ammattimainen minuuttimääräinen arvio siitä mikä on, liian lyhyt, riittävä, toivottava ja liian pitkä yhdyntä (eli aika sisäänmenosta siemensyöksyyn). 

Tulokset olivat seuraavat minuutteina (mediaani ja ns. interkvartiilivälit 25th ja 75th)

                   mediaani     vaihteluväli
1.liian lyhyt     1               1-2
2.riittävä        5               3-7
3.toivottava    8               7-13
4.liian pitkä     20              10-30

Referoijan, dosentti Juhana Pihan kommentti: Tutkimuksen perusteella ”normaaliksi” yhdynnän kestoksi voi sanoa 3-13 minuuttia, mutta toivottava kesto olisi 7-13 minuuttia.

Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä