Peniksen pituus lepotilassa on 9.25 cm


Uutta tietoa (syyskuu 2015) peniksen koosta täällä!

Peniksen pituus ja koko on asia, joka on kautta aikojen askarruttanut miehiä. Vastaanotolla on tuttu tilanne, että potilas ikään kuin sivumennen arvelee peniksensä olevan liian pieni. Silloin tällöin vastaanotolle tulon tärkeimpänä syynä on nimenomaan peniksen oletettu pienuus. Jotkut potilaat jopa eivät kehtaa mennä saunaan peläten lyhyt peniksen pituus aiheuttaa huomiota. Tosiasia kuitenkin on, että olen nähnyt tuhansia peniksiä vastaanotollani, ja vain muutama on ollut oikeasti poikkeuksellisen pieni.

Peniksen pituus rinnastetaan jonkinlaiseen miehuuden mittaan. Suuren peniksen omistavilla luullaan olevan erityistä menestystä naisten keskuudessa. Kuitenkin naisilla tehdyissä tutkimuksissa yhteneväisenä löydöksenä on ollut, että koolla ei ole keskeistä merkitystä, vaan sillä, miten sitä käyttää. Naiset usein pitävät liian suurta penistä jopa huonona.

Joka tapauksessa peniksen pituus ja koko on miehille niin tärkeä asia, että sen ympärille on muodostunut oikea markkina-alue. Internetissä on lukuisia sivustoja, joilla kaupataan erilaisia pillereitä, venytyslaitteita ja penistreenejä, joiden luvataan kasvattavan penistä. Millään näistä ei ole tieteellisesti todistettua vaikutusta peniksen pituuteen tai kokoon. Uhkarohkeimmat lähtevät peniksen pidennys- ja paksunnosleikkauksiin. Pidennysleikkauksissa saadaan näennäisesti pituutta lisää sentti-pari katkaisemalla eräs jänne. Lopputuloksena leikkauksista on kuitenkin valitettavasti usein erektion heikkeneminen.

Koska peniksen pituus on asia, josta miehillä varsin vääriä käsityksiä, esittelen seuraavassa maailmalla tehtyjä tieteellisiä tutkimuksia peniksen pituudesta ja koosta. Asia on todella aina kiinnostanut, sillä vanhin tutkimus on peräti vuodelta 1899!

Peniksen lepopituus

Lepopituutta on mitattu 14 tutkimuksessa, joihin on osallistunut yhteensä 8627 miestä iältään 17-91 vuotta. Tutkimuksia on tehty ympäri maailmaa, valtaosa Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Keskimääräinen peniksen lepopituus on 9.25 cm. Tämä on painotettu keskiarvo, jossa on otettu huomioon kussakin tutkimuksessa olleiden tutkittavien määrä. Eri tutkimuksia tarkasteltaessa lyhimmät näyttäisivät oleva korealaisilla (6.9 cm), jordanialaisilla (7.7 cm), nigerialaisilla (8.1 cm) ja intialaisilla (8.2 cm). Pisimmät taas ovat ranskalaisilla (10.7 cm) ja amerikkalaisilla (9.7 cm).

Peniksen pituus erektiossa

Erektiossa pituutta on mitattu 11 tutkimuksessa, joihin on osallistunut 4148 miestä. Keskipituus on 14.9 cm. Tässä amerikkalaiset pitävät kärkisijaa 15.5 cm pituudella. Jos amerikkalaisia ei oteta huomioon, keskipituus on muualla maailmassa 13.9 cm. Lyhimmät ovat Jordaniassa (11.6 cm) ja Intiassa (10.9 cm).

Peniksen ympärysmitta

Ympärysmittaa on tutkittu vain muutamassa tutkimuksessa: lepotilassa viidessä ja erektiossa kahdessa tutkimuksessa. Lepotilassa ympärysmitta on keskimäärin 9,8 cm ja erektiossa 11.6 cm.

Johtopäätöksiä: Peniksen normaali pituus on lyhyempi kuin miehet luulevat. Kovin lyhyt penis on melkoisen harvinainen. Emättimen pituus vaihtelee välillä 6,5 – 12 cm. Vaikka emättimellä on onneksi kyky venyä yhdynnässä, on selvää, että liian pitkä penis, esim. luokkaa 17-20 cm voi aiheuttaa ongelmia, useille kipua. Lisäksi tällainen tilanne estää muun häpyalueen kontaktin ja klitoriksen alueelle ei tule suoraa stimulaatiota. Tehtyjen tutkimusten perusteella voidaan siis todeta, että tavanomaisen mittainen penis on juuri sopiva molemminpuolisen nautinnon kannalta.


Lähteenä on käytetty lukuisisa julkaistuja tutkimuksia. Juhana Piha on koonnut tiedot.


Tee sivusta PDF Tulosta
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä